úterý 26. února 2013

Barbie, Ken a Defender

V jedné delší chvíli, která by se dala nazvat "uměleckou krizí", jsem sepsala tohle krátké vypravování o tom, kterak v současné době outdoor (ať už to je co chce) strašně moderní.

Zrovna jsme se vrátili z výletu do kempu, sedíme na karimatkách před stanem a večeříme. Najednou do kempu přijede další auto. Je to zelený Defender z Belgie. Čekáme, že z něj vyleze nějaký omšelý zarostlý dobrodruh avšak, nestačíme se divit. Místo dobrodruha z auta vystupuje nagelovaný frajírek v žabkách s nějakou blondýnou, která táhne velkou růžovou tašku.

Tahle dvojice se rozhodne postavit si stan vedle nás. Jejich stan je velmi pofiderní, chlapec se ho snaží postavit a děvče ho jen sleduje a nejspíš radí co a jak. Bohužel, stan nechce stát. Po nějaké době ukotvování stanu s již navlečenými tyčemi zvolí trochu jinou taktiku. Nejdřív přikolíkuje plachtu, pak tam začne navlékat tyče. Následně je všelijak ohýbá, polohuje a posouvá kolíky. Po více než půl hodině stan konečně stojí. Po chvíli ho však zase rozeberou a přesunou se o pár metrů vedle. Složité stavění začíná znovu.

Mezi tím, co chlapec opět zahájil složitý proces stavění stanu, si děvče z Deffenderu přinese nafukovací matraci a začne ji nafukovat. Trvá jí to snad hodinu. My se jim jen tiše smějeme. A jak to s nimi dopadlo? Nakonec přespali v autě.



Žádné komentáře:

Okomentovat