úterý 27. března 2012

Prodám Stalagmity, Stalagtity a Stalagnáty; PS: z CHKO


Všichni jste určitě někdy byli v jeskyni a chtěli jste si ulomit nějaký ten stalagmit a stalaktit a vystavit si ho do pokojíčku protože je prostě úžasný a nádherný a nádherný a úžasný. Jenže všude je alarm a cedule a zákazy že se na krápníky nesmí sahat, natož je lámat. V suvenýrech sice krápníky měli, ale naporcovaný a naplátkovaný jako chleba a navíc vyleštěný že by nikdo na první pohled nepoznal, o co jde.
A proto vám nabízím krápníky prvotřídní kvality po vytažení z jeskyně nijak nezměněné. Je možné si vybrat ze spousty druhů a lokalit.

Základní cena na 800Kč za Kilogram. Za lokaci Punkevní nebo Amatérská jeskyně je jednorázový příplatek 500Kč. Dále si účtuji 2Kč za každý metr žebříku, který je nutno pro získání krápníku zdolat. A 50Kč za každý metr jezírka, které je nutno přeplavat. Umytí a vyleštění krápníku není zahrnuto v ceně. A pozor, nyní akce. Při nákupu nad jednu tunu netopýr zdarma (vhodný jako dekorativní prvek moderního bytu)!

Kde to všechno: Tak jsem o víkendu byla na výletě v MK. Jakožto dohled na bandou dětí, které jsem měla za úkol zničit super náročnou tůrou. Což se mi sice povedlo, ale o tom až jindy. No a samozřejmě jsme došli k Macoše a všichni se vrhli na suvenýry, a pak jsme došli k Punkevkám a opět se všichni vrhli na suvenýry. Dali dohromady ty drobný, co ještě nestihli utratit za blbosti, a kupovali si kamení, co s Krasem nemá nic společného (znáte to… ametysty a tak). Jakože… krápníky se dali koupit také, ale za cenu, při které je výhodnější, zaplatit si prohlídku jeskyně, něco tam urvat a ještě zaplatit pokutu. A co víc, za tak úžasné kousky to nebyly.
Na druhou stranu pamatuju si sebe za mlada kdy jsme jeli v první třídě na školní výlet do krasu. Koupila jsem si jakýsi Růženín u skalního mlýnu a myslela kdovíjaký to není superdrahokam. Ale tam to skončilo. Kapesné 30Kč, je kapesné 30Kč ale jak jsme za něj tenkrát byli rádi. :)

Tak vidíte jak je svět zkorumpovaný. Někde dají ceduli "nesahat" a vedle si to můžete za úplatu hned odnést.

Pro rejpaly co mně nepochopili a ochranáře (tedy pro všechny kromě mně): ve skutečnosti pro vás žádný kamení odnikad tahat nebudu. Přecejen jsem na tenhle "byznys" slabé děvče

2 komentáře:

  1. Citite se zbytecnym clovekem? Ztratil jste zamestnani a sexualni chtic? Zahyba Vam manzelka se sousedem-podnikatelem?
    Nezoufejte. Jediny krok stoji mezi Vami a Vasim pokojnym spankem.
    Kontaktujte NAS! Nase speleologicka divize Vam za mirnou cenu doda sebevedomi.
    Stante se deroznalcem! Nasi odborni konsultante-deroznalci Vam ukazi jak:
    - vylamovat zamky na mrizich a vyrezavat mrize jeskynnich vchodu;
    - ulamovat krapniky a prodavat je na cernem trhu;
    - narezavat lana a lankove zebriky Vasich konkurentu;
    - oslnovat slepou jeskynni faunu a sestnactilete adeptky deroznalectvi (krasovedy);
    - prezivat na pivu, rumu a netopyrim trusu;
    - vytunelovat nove jeskynni chodby ba i firmu Vaseho souseda-podnikatele.

    S Nami za hranice vsednich dnu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. lámat zámky a krápníky umím, nařezávání lan a oslepování jeskynní fauny, taky asi jde... ale jak nejde mi do hlavy jak se mi po netopýřím trusu vrátí sexuální chtíč ?

      To musím mít !!!

      Vymazat